Protectia datelor cu caracter personal

1. SCOPUL SI DOMENIUL DE APLICARE AL PREZENTEI NOTIFICARI

Explore Travel respecta intimitatea dvs. si se angajeaza sa va protejeze datele personale. Aceasta notificare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal (denumita in continuare “Notificare”) are rolul de a va oferi informatii relevante cu privire la modul in care prelucram datele dvs. personale atunci cand vizitati site-ul nostru sau cand ne furnizati, prin orice alta modalitate datele dvs. personale (cum ar fi: telefon, email), atunci cand achizitionati servicii turistice, atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru, cand participati la o calatorie sau cand cereti o oferta de la noi etc.

Acest site este destinat numai persoanelor majore si singurele situatii in care colectam date referitoare la copii sunt cele in care rezervati oferte turistice si pentru copiii dvs.

Aceasta Notificare va informeaza cu privire la operatiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal (astfel cum sunt acestea definite de legislatia relevanta in materie, incluzand Regulamentul general privind protectia datelor 2016/679 - denumit in continuare „GDPR") efectuate de catre Explore Travel, in considerarea calitatii acesteia de operator de date cu caracter personal.

Operatorul datelor dvs. cu caracter personal este EXPLORE TRAVEL S.R.L. si este responsabil de datele dvs. personale (denumita in continuare "Explore Travel", "noi" sau "nostru" sau ”agentia de turism” in aceasta Notificare).

2. OPERATORUL DATELOR DVS. PERSONALE SI DATELE DE CONTACT ALE RESPONSABILULUI CU PROTECTIA DATELOR

Operatorul datelor dvs. cu caracter personal este EXPLORE TRAVEL S.R.L., avand sediul social in Bucuresti, str. Virtutii, nr. 9, Bl. R4, ap 88, CUI: RO 18185530, inregistrata la Registrul Comertului cu Nr. J40/20357/2005, titulară a Licenţei de Turism nr. 870 si punct de lucru in Str. Ermil Pangratti nr. 3, et. 1, ap. 4, Bucuresti, sector 1 (denumita in continuare "Explore Travel", "noi" sau "nostru" in aceasta Notificare).

In considerarea dispozitiilor legale aplicabile, Explore Travel va pune la dispozitie o adresa de e-mail unde ne puteti contacta pentru a cere mai multe informatii legate de colectarea datelor cu caracter personal: dpo@exploretravel.ro  

Este important ca datele personale pe care le detinem sa fie corecte si actuale. Va rugam sa ne informati daca oricare dintre detaliile pe care ni le furnizati ar trebui sa se schimbe, in timpul relatiei cu noi.

3. LEGATURI EXTERNE

Acest site poate include link-uri catre site-uri sau aplicatii ale tertilor. Daca faceti click pe acele linkuri sau daca activati aceste aplicatii, este posibil ca tertii sa permita colectarea sau partajarea datelor despre dvs. Nu controlam aceste site-uri terte si nu suntem responsabili pentru Politicile lor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Cand parasiti site-ul nostru, va rugam sa cititi Politicile fiecarui site pe care il vizitati.

4. DATELE CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE COLECTAM DESPRE DVS.

Potrivit legislatiei in vigoare, “datele cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. 

Cand accesati site-ul nostru sau comunicati cu noi sau prestam servicii turiste sau orice alt tip de servicii pentru dvs., este posibil sa prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal, date fara a caror colectarea prestarea serviciilor turistice catre dumneavoastra ar fi imposibila:

Date de contact si/sau identificare, incluzand: nume si prenume, adresa (domiciliul sau resedinta), numar de telefon, e-mail, seria si numarul actului de identificare (buletin/ carte de identitate/ pasaport), codul numeric personal precum si informatiile continute in aceste documente, voce, istoric convorbiri.

Date legate de serviciile solicitate, incluzand: informatii privind serviciile solicitate sau prestate, detalii privind platile catre si de la dvs., inclusiv contul bancar, date de contact si identificare pentru persoanele care participa in calatorii cu dvs., date legate de durata calatoriei, numarul de zile de concediu, dar si anumite preferinte alimentare.

Date folosite in scop de reclama, marketing si publicitate, incluzand: nume, prenume, imagine, feedback transmis, ID (username/numele folosit pe reteaua sociala) si imagini cont retele sociale (in cazul ID-ului si imaginilor publicate pe conturie de retele sociale, Explore Travel va mentiona prezenta persoanei respective in pozele si clipurile video publicate pe conturile retelelor sociale sau pe site-urile apartinand Explore Travel), dupa semnarea unui acord de folosire a documentelor multimedia detinute de dumneavoastra, in acest sens.

Categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar fi: cerinte dietetice care pot dezvalui credintele dvs. religioase sau filosofice si date privind sanatatea.

Colectam si procesam datele de mai sus numai in cazul in care este strict necesar pentru a furniza serviciile turistice pe care l-ati achizitionat. In plus, vom colecta si procesa categoriile speciale de date personale speciale mentionate mai sus, numai in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dvs. explicit in acest sens in momentul completarii formularului sau al discutiilor telefonice ulterioare.

Nu aveti nicio obligatie sa va dati acordul sa va procesam categoriile speciale de date cu caracter personal, cu exceptia cazului cand acestea sunt necesare pentru prestarea serviciilor solicitate. Cu toate acestea, fara consimtamantul dvs., nu vom putea lua masurile necesare pentru a furniza serviciile turistice pe care le-ati rezervat sau incercati sa le rezervati. 

Numai in cazul in care aceste informatii sunt necesare pentru prestarea serviciilor turistice, daca nu ne furnizati datele respective si nu avem consimtamantul dvs. nu vom putea presta serviciile turistice solicitate.

5. SURSA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi obtinute din urmatoarele surse:

 • direct de la dvs. atunci cand: solicitati o oferta de calatorie sau beneficiati de serviciile turistice pe care le oferim, cand va abonati la newsletter sau la alte publicatii, transmiteti feedback, participati la concursurile organizate;
 • prin activitatile pe care le desfasurati in timpul perioadei cat beneficiati de serviciile turistice oferite, cum ar fi poze sau clipuri video partajate pe conturile dvs. de social media si care au legaturi catre site-ul sau pagina noastra de Facebook;
 • de la terti, cum ar fi in cazul in care primim datele dvs. personale de la terti care solicita prestarea de servicii turistice (persoane care calatoresc cu dvs. sau alte agentii de turism)

6. SCOPUL PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Explore Travel colecteaza, prelucreaza si utilizeaza datele cu caracter personal:

 • in scopuri care sa permita furnizarea unei oferte sau prestarea serviciilor turistice;
 • in scopuri care sa permita Agentiei de Turism sa isi indeplineasca scopurile legate de activitatea acesteia si obligatiile sale legale;
 • pentru a permite initierea sau derularea unei relatii contractuale cu dvs.;
 • in scop de reclama, marketing si publicitate;
 • in scopuri care sa va permita participarea la concursurile si evenimentele organizate de catre Explore Travel, dar pentru care Agentia de Turism va cere acord de folosire dedicat fiecarei activitati;
 • pentru exercitarea drepturilor si obligatiilor partilor rezultate din contractele semnate de parti sau in legatura cu servicile prestate;
 • in vederea protejarii intereselor partilor in promovarea de actiuni in justitie si apararea impotriva oricaror pretentii si procese;
 • in scopul asigurarii respectarii dispozitiilor legale referitoare la pastrarea si arhivarea datelor/ documentelor;
 • pentru exercitarea drepturilor Agentiei de Turism in conformitate cu prevederile legale si respectarea obligatiilor legale;
 • in scopuri subsumate scopului general de prestare servicii turistice.

Pentru evitarea oricarui dubiu, Explore Travel nu va folosi datele dvs. personale in scopuri de reclama, marketing si publicitate decat in masura in care va dati in mod expres consimtamantul de a face acest lucru.

Informatiile pe care le trimiteti pentru a va abona la newsletter-ul nostru vor fi stocate in Uniunea Europeana.

Vă puteți retrage oricând consimțământul pentru stocarea datelor și a adresei de e-mail, precum și utilizarea acestora pentru trimiterea mesajelor comerciale prin e-mail. Revocarea poate fi efectuată din linkul de dezabonare din cadrul newsletterului  sau printr-un mesaj către opțiunile de contact de mai jos:

 

7. DEZVALUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele dvs. cu caracter personal vor fi divulgate in cadrul Explore Travel doar catre persoanele de conducere si catre alte persoane care au nevoie de acces la datele dvs. cu caracter personal pentru a-si indeplini atributiile specifice in scopurile enumerate la pct. 6 de mai sus sau in cazul in care acest lucru este necesar sau permis de legislatia aplicabila.

Explore Travel poate, de asemenea, sa furnizeze datele dvs. cu caracter personal unor terte parti care furnizeaza servicii in legatura cu serviciile turistice solicitate, servicii de suport IT sau servicii tehnice si organizationale (in legatura cu activitatile legate activitatea Explore Travel) sau catre consultantii legali, de audit sau catre alti consultanti sau furnizori ai Agentiei de Turism, numai in scopurile mentionate in aceasta Notificare. Explore Travel va exercita o diligenta adecvata in selectarea furnizorilor terti de servicii si va solicita ca acesti furnizori sa mentina masurile de securitate tehnice si organizationale adecvate pentru a va proteja datele personale si pentru a le procesa in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile.

Explore Travel poate, de asemenea, sa dezvaluie datele dvs. cu caracter personal autoritatilor, dupa cum este necesar sau permis de prevederile legale, entitatilor care se ocupa de asigurari, consultantilor externi si/sau instantelor de judecata. Datele dvs. cu caracter personal vor fi divulgate unor astfel de terti doar in masura in care este necesar in legatura cu executarea contractelor, cu activitatile Agentiei de Turism si/sau cu scopurile enumerate punctul 6 de mai sus.

8. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN AFARA UE SAU SEE

Informatiile pe care le trimiteti pentru a va abona la newsletter-ul nostru vor fi stocate in Uniunea Europeana.

Multi dintre furnizorii externi de servicii turistice se afla in afara Uniunii Europene (UE) sau a Spatiului Economic European (SEE), astfel incat prelucrarea datelor dvs. personale va implica un transfer de date in afara UE sau a SEE.

In cazul in care ati efectuat o rezervare a serviciilor turistice care sunt localizate sau care urmeaza sa fie indeplinite in afara UE sau a SEE, suntem obligati si suntem autorizati sa transferam datele dvs. personale furnizorului de servicii pe care l-ati achizitionat, in afara UE sau SEE, pentru a indepliniti contractul pe care il avem cu dvs.

In cazul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate in scop de reclama, marketing sau publicitate si sunt postate pe retelele sociale, transferul datelor cu caracter personal va avea loc pe serverele retelelor sociale care pot fi localizate inclusiv in afara teritoriului Uniunii Europene, inclusiv in Statele Unite ale Americii.

Va rugam sa ne contactati daca doriti informatii suplimentare cu privire la mecanismul specific utilizat de noi atunci cand transferam datele dvs. personale in afara UE sau a SEE la adresa de e-mail: dpo@exploretravel.ro.   

9. TEMEIUL JURIDIC PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Temeiurile juridice ale operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal descrise in prezenta Notificare sunt: (i) executarea unui contract la care sunteti parte sau pentru a face demersuri inante de incheierea unui contract, (ii) interesele noastre legitime si/sau necesitatea de a incheia sau de a executa un contract, in conformitate cu dispozitiile legale privind confidentialitatea datelor si (iii) consimtamantul dvs.

Interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti includ cerintele noastre de a utiliza datele dvs. personale in litigii, anchete ale autoritatilor, prelucrarea datelor in scop de reclama, marketing sau publicitate sau in alte scopuri legale care implica Explore Travel.

10. SECURITATEA DATELOR

Explore Travel mentine masurile de securitate fizice, tehnice si organizatorice pentru a proteja datele cu caracter personal impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, dezvaluirii, restrictionarii sau accesarii accidentale, ilegale sau neautorizate, indiferent unde sunt procesate.
 

11. DURATA PRELUCRARII/ STOCARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Intentionam sa pastram datele dvs. cu caracter personal exacte si actualizate. De asemenea, ne straduim sa pastram datele dvs. cu caracter personal nu mai mult decat este necesar pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Notificare sau decat cele impuse de lege.

In acest sens, va informam ca Explore Travel pastreaza datele dvs. cu caracter personal pe intreaga durata a contractului dvs. incheiat cu Explore Travel precum si o perioada prevazuta de legislatia in vigoare dupa data incetarii relatiei dintre dvs. si Explore Travel.
In plus, va rugam sa retineti ca anumite date cu caracter personal pot fi incluse si in anumite documente contabile ale Explore Travel, prin urmare trebuie respectata o perioada de pastrare extinsa, in conformitate cu legea aplicabila.

In anumite circumstante, putem anonimiza datele dvs. personale (astfel incat acestea nu mai pot fi asociate cu dvs.) in scopuri de cercetare sau statistice, caz in care putem utiliza aceste informatii pe o perioada nelimitata fara a va anunta in prealabil.

Transferul si stocarea datelor dvs. Noi folosim un serviciu furnizat de o parte terta pentru a trimite newsletter-ul nostru si pentru a administra lista noastra de e-mailuri, White Image Loyalty SRL – Str Ion Brezoianu nr. 4, ap 3 Sector 5, Bucuresti.

12. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL IN SCOP DE RECLAMA, MARKETING SI PUBLICITATE

Captarea imaginii (fotografiere, video) sau utilizarea imaginii (fotografie, video) sunt permise doar cu consimtamantul dvs. prealabil iar in cazul minorilor doar cu consimtamantul prealabil al parintilor acestuia. De mentionat ca dreptul la imagine nu este un drept absolut, iar fotografierea si utilizarea imaginii unei persoane sunt permise chiar in lipsa unui consimtamant prealabil atunci cand acestea se fac cu buna credinta in exercitarea altor drepturi fundamentale cum este, de exemplu, dreptul la libera exprimare sau interesul nostru legitim pentru a asigurarea securitatea si paza persoanelor si bunurilor.

In cazul acordarii consimtamantului, Explore Travel va restrange utilizarea imaginii doar pe site-ul (site-urile) acesteia si doar pe mediile sociale principale, cum ar fi: Facebook, Twiter, Instagram sau pe paginile de internet asociate Agentiei de Turism sau in cadrul afisarii in scop de reclama, marketing si publicitate in cadrul sediilor, evenimentelor sau prezentarilor.

Exista situatii, calatorii, evenimente de grup unde astfel de colectari ale imaginilor sau video sunt posibile, urmand sa fie anuntate anticipat si daca nu se doreste colectarea si prelucrarea se poate anunta coordonatorul evenimentului.

Utilizarea web beacon-urilor si a tehnologiilor similare in e-mailuri. Utilizam tehnologii precum web beacon-uri (numiți și ClearGIFs sau pixeli de urmărire)  pentru a masura randamentul e-mailurilor noastre cum ar fi ratele de livrare, ratele de deschidere si ratele de clicuri si rate de dezabonare, linkuri cu care a interactionat clientul. Vom utiliza aceasta modaliate de tracking pentru masurarea interctiunilor dintr-un newsletter. Nu se colectează date personale prin acest mod.

In cazul in care nu doriti sa mai prelucram datele dvs. cu caracter personal in scop de reclama, marketing sau publicitate, puteti sa va dezabonati de la primirea de newslettere prin accesarea link-ului din partea finala a newsletter-ului sau puteti sa solicitati acest lucru la adresa de e-mail dpo@exploretravel.ro sau sa parasiti pagina de socializare a Agentiei de Turism din care faceti parte.

13. DREPTURILE DVS. IN CEEA CE PRIVESTE DATELE CU CARACTER PERSONAL

In conformitate cu dispozitiile aplicabile in ceea ce priveste datele cu caracter personal, va informam ca aveti urmatoarele drepturi, care pot fi exercitate prin adresarea unei cereri in acest sens utilizand datele de contact indicate in Sectiunea 2 de mai sus:

Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate, insemnand dreptul dvs. de a obtine din partea Explore Travel o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la datele respective si conditiile in care sunt prelucrate (inclusiv scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii datelor);

Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal, insemnand dreptul dumneavoastra de a ne solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte sau completarea datelor incomplete.

De asemenea, dreptul la stergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi exercitat in anumite circumstante prevazute de legea aplicabila, incluzand: situatia in care datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile prelucrarii, situatia in care persoana vizata se opune la prelucrare si nu exista alte interese legitime care sa prevaleze pentru prelucrare, situatia in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.

Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii, insemnand dreptul dvs. de a obtine din partea Explore Travel restrictionarea prelucrarii in urmatoarele cazuri: (i) contestati exactitatea datelor (restrictionarea va dura atat timp cat este necesar Agentiei de Turism sa verifice acuratetea datelor cu caracter personal); (ii) prelucrarea este ilegala si dvs. va opuneti stergerii datelor solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; (iii) Explore Travel nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopurile mai sus mentionate, dar dvs. solicitati datele cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau (iv) dvs. v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care Explore Travel verifica daca drepturile legitime ale Agentiei de Turism prevaleaza asupra drepturilor dvs.;

Dreptul de a va opune prelucrarii, insemnand dreptul dvs. de a va opune prelucrarii din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea (i) se intemeiaza pe interesele legitime ale Agentiei de Turism sau ale unei terte parti, ori (ii) in masura in care este aplicabil, este realizata in scopul comunicarilor de marketing direct, implicand crearea de profiluri;

Dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, inclusiv profilare;

Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul dvs. de a solicita mutarea, copierea sau transferul datelor dvs. existente in baza de date a Agentiei de Turism catre o alta baza de date, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe un contract si este efectuata prin mijloace automate;

Dreptul de a depune plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si de a va adresa instantelor de judecata competente.

14. MODIFICARI ALE NOTIFICARII

Daca ne schimbam substantial practicile privind datele cu caracter personal sau aceasta Notificare, vom emite o Notificare revizuita si/sau vom lua alte masuri pentru a va notifica cu privire la modificari, in conformitate cu legislatia aplicabila.

 

 

ACORD TURIST.  Informare/ Declarație consimțământ pentru rezervarea/cumpărarea serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie în contextul prelucrării datelor cu caracter personal

S.C. EXPLORE TRAVEL S.R.L., cu sediul social în București, str. Virtuții, nr. 9, Bl R4, ap. 88, având CUI: RO 18185530, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/20357/2005, titulară a Licenţei de Turism nr. 870 din 25.01.2019, cu punct de lucru în Str. Ermil Pangratti nr. 3, et. 1, ap. 4, București, sector 1, având contul RO86 INGB 0000 9999 0181 2002 RON deschis la ING Bank, reprezentată legal prin Liliana Simion în calitate de Director General, denumită în continuare "Explore Travel".

Explore Travel este o persoană juridică română, care are ca obiect principal de activitate – organizarea pachetelor de servicii de călătorie, excursiilor, evenimentelor etc. care sunt ofertate și comercializate prin intermediul agențiilor de turism sau direct de către tur-operatori, respectiv rezervarea, intermedierea și vânzarea serviciilor de călătorie, excursii, transport și cazare, cu ridicata sau cu amănuntul, către publicul larg și/sau clienților comerciali.

Explore Travel  respectă confidențialitatea tuturor clienților săi și va trata/prelucra datele personale cu mare atenție, în condiții tehnice și organizatorice de securitate adecvată.

Explore Travel  prelucrează datele cu caracter personal primite direct de la dumneavoastră, în funcție de opțiunea exprimată prin prezentul document.   

Explore Travel  nu va prelucra datele dumneavoastră personale decât în măsura în care acest demers este necesar în vederea îndeplinirii scopului mai jos menționat.  

 

      Vă rugăm să vă identificați și să completați, după caz, următoarele informații:

Nume/Prenume:

Companie/Autoritate/

Instituție publică:

 

Nume/Prenume minor

 

Vârstă minor

 

CNP/CUI/CIF Companie/

Autoritate/Instituție publică

 

Adresa de corespondență:

 

Telefon/Fax:

 

E-mail:

 

Pagina web/Cont social media:

 

 

 

 

 

 

 

Ce date cu caracter personal prelucrează Explore Travel?

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezintă orice operațiune sau set de operațiuni, care se efectuează asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea,  restricționarea, blocarea, arhivarea, ștergerea sau distrugerea datelor.

În contextul promovării, rezervării, intermedierii, ofertării și comercializării serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie, altor servicii turistice, evenimente culturale/sportive sau de altă natură, servicii de agrement sau călătorii de afaceri de către Explore Travel, și al menținerii/dezvoltării raporturilor comerciale/contractuale cu dumneavoastră, vă putem solicita anumite date cu caracter personal.

În acest sens, Explore Travel  poate prelucra, printre altele, următoarele date cu caracter personal: numele și prenumele, companie/autoritate/instituție, CNP, vârstă minori, adresa de corespondenta, telefon/fax, e-mail, pagina web/cont social media.

 

Cine sunt persoanele vizate?

Persoanele vizate, ale căror date pot fi prelucrate de către Explore Travel , exclusiv în scopul mai jos menționat sunteți dumneavoastră, în calitate de călători/turiști/beneficiari ai serviciilor de călătorie sau turistice, reprezentanți/împuterniciți/persoane de contact de afaceri (parteneri de afaceri sau contractuali, etc.) din cadrul companiilor sau instituțiilor/autorităților publice.

 

Care sunt scopurile colectării datelor cu caracter personal?

Utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal doar în următorul scop:

 • Rezervarea, intermedierea, ofertarea și/sau comercializarea serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie, altor servicii turistice, evenimente culturale/sportive sau de altă natură, servicii de agrement sau călătorii de afaceri;
 • Reclamă, marketing (marketing direct), publicitate, promovare/evaluare servicii, promovare evenimente și manifestări culturale/sportive sau de altă natură, desfășurare campanii promoționale, concursuri, loterii publicitare, fidelizare, transmitere newsletter (buletine informative), efectuarea de comunicări comerciale pentru serviciile Explore Travel, inclusiv cele dezvoltate împreuna cu un partener Explore Travel, prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicații electronice;

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal în scop promoțional (marketing)

Prelucrarea datelor personale furnizate de dumneavoastră (cum ar fi: nume și prenume, CNP, adresa de e-mail, nr. fax, nr. telefon mobil/fix, etc.) se va efectua de Explore travel, în scopul menționat anterior, doar cu consimțământul dvs. expres, neechivoc, liber, informat și anterior exprimat, cu respectarea drepturilor dvs. stabilite prin lege și specificate în prezentul document.

Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră vor putea fi folosite în scop promoțional (marketing) și pentru produsele sau serviciile altor parteneri ai Explore Travel, cu respectarea drepturilor dumneavoastră. 

Dumneavoastră vă puteți exercita opțiunea în privința unei asemenea prelucrări prin selectarea/bifarea casetelor adecvate din formularele/documentele utilizate pentru colectarea datelor cu caracter personal.

Indiferent de situație, în cazul în care veți dori la un moment dat, încetarea prelucrării de către Explore Travel  a datelor dumneavoastră cu caracter personal, puteți solicita oricând încetarea oricărei prelucrări de date din partea noastră.

Totodată, vă puteți dezabona oricând, folosind butonul "Dezabonare" sau „Unsubscribe”, dacă veți dori să nu mai primiți newslettere sau materiale informative din partea Explore Travel.

Explore Travel  va considera toate informațiile colectate de la dumneavoastră ca fiind confidențiale și nu le va partaja cu terți (cu excepția tur-operatorilor, unităților de cazare, transportatorilor, altor persoane fizice și/sau juridice implicate în prestarea serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie, altor servicii turistice, evenimentelor culturale/sportive sau de altă natură, serviciilor de agrement sau călătorii de afaceri rezervate sau achiziționate de dumneavoastră, respectiv partenerilor Explore Travel  de afaceri, în cazul în care fără partajarea datelor, dumneavoastră nu ați putea beneficia de toate aceste servicii menționate mai sus) fără consimțământul dumneavoastră expres și anterior.

 

Cine sunt destinatarii datelor dumneavoastră cu caracter personal?

Destinatarii datelor înseamnă orice persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenție sau alt organism căreia (căruia) îi sunt divulgate datele dvs. cu caracter personal, precum cele precizate mai jos, dar fără a se limita la: tur-operatori, unități de cazare, transportatori, alte persoane fizice și/sau juridice implicate în prestarea serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie, a altor servicii turistice, desfășurarea evenimentelor culturale/sportive sau de altă natură, serviciilor de agrement sau călătoriilor de afaceri, autorități publice centrale și locale, autorități judecătorești, politie, parchet (în limitele prevederilor legale și/sau ca urmare a unor cereri întemeiate și expres formulate), etc.

Confidențialitatea datelor cu caracter personal va fi asigurata de către Explore Travel  și nu vor fi furnizate către alți terți în afara celor menționați în prezentul document.

 

Durata prelucrării datelor cu caracter personal

În vederea realizării scopului menționat, Explore Travel  va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe toată perioada de desfășurare a activităților Explore Travel, pana în momentul în care dumneavoastră sau reprezentantul legal/împuternicit al dvs., va exercita dreptul de opoziție/ de ștergere (cu excepția situației în care Explore Travel  prelucrează datele în baza unei obligații legale sau justifică un interes legitim). Ulterior încheierii operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, dacă dumneavoastră sau reprezentantul legal/împuternicit nu va exercita dreptul de opoziție/de ștergere, conform legii, aceste date vor fi arhivate de către Explore Travel  pe durata de timp prevăzută în procedurile interne Explore Travel  și/sau vor fi distruse.

 

Care sunt drepturile dumneavoastră?

În relația cu Explore Travel, dumneavoastră beneficiați conform prevederilor legale aplicabile de următoarele drepturi: dreptul de a fi informat, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul de ștergere a datelor, dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziție și procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri.

 

Iată pe scurt care sunt drepturile pe care le aveți:    

Dreptul de a fi informat înseamnă că aveți dreptul de a fi informat cu privire la modul în care datele dvs. sunt prelucrate și motivul prelucrării.  

Dreptul de acces înseamnă ca aveți dreptul de a obține o confirmare din partea noastră că prelucrăm sau nu datele cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la informații privind modalitatea în care sunt prelucrate datele.

Dreptul la portabilitatea datelor se referă la dreptul de a primi datele personale într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și la dreptul ca aceste date să fie transmise direct altui operator, dacă acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opoziție vizează dreptul de a vă opune prelucrării datelor personale atunci când prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau când are în vedere un interes legitim al operatorului. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, aveți dreptul de a va opune prelucrării în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, utilizând, dacă este cazul, funcția de dezabonare inclusă în materialele de marketing.

Dreptul la rectificare se referă la corectarea, fără întârzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") înseamnă că aveți dreptul de a solicita să vă   ștergem datele cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; vă retrageți consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare; vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale; datele cu caracter personal au fost colectate în legătura cu oferirea de servicii ale societății informaționale.

Dreptul la restricționarea prelucrării poate fi exercitat în cazul în care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegală, iar persoana se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea; în cazul în care Explore Travel  nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; în cazul în care persoana s-a opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei respective.

Drepturi legate de procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri. Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsura semnificativă. Prevederile menționate nu se aplică în cazul în care decizia:

  1. este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între persoana vizata și un operator de date;
  2. este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, masuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
  3. are la baza consimțământul explicit al persoanei vizate.

În cazul în care, dumneavoastră, direct sau prin reprezentant, vă exercitați drepturile menționate mai sus, în mod vădit nefondat, nejustificat sau excesiv, în special din cauza caracterului repetitiv, Explore Travel  poate:

 • fie să perceapă o taxă rezonabilă, ținând cont de costurile administrative pentru furnizarea informațiilor sau a comunicării, sau pentru luarea masurilor solicitate;
 • fie să refuze să dea curs cererii.

De asemenea, dumneavoastră vă este recunoscut dreptul de a depune o plângere în fata unei autorități de supraveghere și de a introduce o cale de atac judiciară. 

 

Cum va puteți exercita drepturile dumneavoastră?

Pentru exercitarea acestor drepturi, dumneavoastră vă puteți adresa Specialistului în protecția datelor cu caracter personal din cadrul Explore Travel  cu o cerere scrisa, datată și semnată, la adresa de e-mail: dpo@exploretravel.ro sau la următoarea adresă de corespondență: Explore Travel, Str. Ermil Pangratti nr. 3, et. 1, ap. 4, București, sector 1.

Prin completarea și semnarea prezentului document, dumneavoastră confirmați că ați citit, ați fost informat/ă corect, complet, precis, ați luat la cunoștința, înțelegeți pe deplin și sunteți de acord cu:

- faptul că prelucrarea de date cu caracter personal, astfel cum este specificată în legislația în vigoare și  în prezentul document va fi efectuată în scopul rezervării, intermedierii, ofertării și/sau comercializării serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie, altor servicii turistice, desfășurării evenimentelor culturale/sportive sau de altă natură, serviciilor de agrement sau călătoriilor de afaceri; reclama, marketing (marketing direct), publicitate, promovare/evaluare servicii, promovare evenimente și  manifestări culturale/sportive sau de altă natură, desfășurare campanii promoționale, concursuri, loterii publicitare, fidelizare, transmitere newsletter (buletine informative), efectuarea de comunicări comerciale pentru serviciile  Explore Travel , inclusiv cele dezvoltate împreuna cu un partener Explore Travel , prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicații electronice, în baza consimțământului manifestat de dumneavoastră, în mod expres, neechivoc, liber și informat;

- faptul că Explore Travel  nu va prelucra datele dumneavoastră personale decât în măsura în care acest demers este necesar scopului menționat în prezentul document, cu respectarea masurilor legale de securitate și confidențialitate a datelor.

Prin completarea și semnarea prezentului document, dumneavoastră confirmați că ați citit, ați fost informat/ă corect, complet, precis, ați luat la cunoștința și înțelegeți pe deplin drepturile de care beneficiați, conform prevederilor legale aplicabile, respectiv: dreptul de a fi informat, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul de ștergere a datelor, dreptul la restricționarea prelucrării, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opoziție și procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri

 

Informare/declaratie consimtamant marketing direct in contextul prelucrarii datelor cu caracter personal

Totodată, îmi exprim, pe baza opțiunii de mai jos, consimțimântul în mod expres, neechivoc, liber și informat cu privire la prelucrarea datelor mele cu caracter personal, în scop de:

- reclama, marketing (marketing direct), publicitate:

                                                                             DA            NU

 

- promovare/evaluare servicii, promovare evenimente și manifestări culturale/sportive sau de altă natură, desfășurare campanii promoționale, concursuri, loterii publicitare, fidelizare:

                                                                DA            NU

 

 

- transmitere newsletter (buletine informative):

                                                                             DA            NU

 

- efectuarea de comunicări comerciale pentru serviciile  Explore Travel, inclusiv cele dezvoltate împreuna cu un partener Explore Travel, prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicații electronice:

                                                                DA            NU

 

Data completării

Semnătura

 

CONSIMŢĂMÂNTUL PARENTAL IN CONTEXTUL PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Subsemnatul/a, (nume părinte/tutore/reprezentant legal), confirm faptul că (nume minor) este sub vârsta de 18 ani și, prin prezenta, consimt în numele său ca Explore Travel  să poată prelucra datele cu caracter personal legate de (nume și vârstă minor) în scopul (indicați motivul legitim de prelucrare a datelor cu caracter personal).

Ex.: în scopul rezervării, intermedierii, ofertării și/sau comercializarea serviciilor și/sau pachetelor de servicii de călătorie, altor servicii turistice, evenimente culturale/sportive sau de altă natură, servicii de agrement al căror beneficiar direct sau indirect va fi (nume minor);

Prin semnarea prezentului document, confirm că am citit, am fost informat/ă corect, complet, precis, am luat la cunoștință și înțeleg pe deplin drepturile de care beneficiez privind protecția atât a datelor personale proprii, cât și protecția datelor personale ale (nume minor), respectiv că sunt conștient de faptul că pot să retrag consimțământul privind prelucrarea datelor minorului în orice moment, utilizând "DECLARAȚIA DE RETRAGERE A CONSIMŢĂMÂNTULUI PARENTAL".

Data completării

Semnătura părinte/tutore/reprezentant legal

 

 

 

 

 

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum