Safari Uganda sau cum te împrietenești cu gorilele de munte

Anul 2020 a fost un prilej să reflectăm la lucrurile cu adevărat importante și să apreciem momentele petrecute alături de familie și prieteni. Iar gândul la călătoriile din anii anteriori ne-au făcut să prețuim și mai mult aceste tip de experiențe. Călătoriile au puterea miraculoasă de a încapsula în timp experiențe și trăiri despre culturi, oameni, tradiții, mâncare, obiceiuri, locuri și lista poate continua.

Continue to Reading
0 Comments

O minune la capătul lumii

Nu o să încep cu cele mai vechi peșteri Sudwala despre care probabil  ați auzit și nici cu copacul Baobab în vârstă de 6000 de ani, deși s-ar deschide cu ușurință către cuvintele mele. De fapt cred că e mai bine să relatez câte puțin din toate pentru o imagine de ansamblu! Însă punctul principal de atracție este dat de una dintre cele 7 minuni ale lumii, Muntele Table în jurul căreia gravitează alte peisaje minunate.

Continue to Reading
0 Comments

Tentații viticole în Bordeaux

Care este legătura între vinurile obținute în regiunea viticolă Bordeaux și podgoria Dealu Mare? Specialiștii ca André Dominé spun că cele două regiuni viticole sunt ambele situate pe paralela 45, dar și că secolul al XX-lea a adus soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon în România, tocmai din Bordeaux. Și, uite cum brusc, francofonia capătă înțelesuri nebănuite și licoroase.

 
Continue to Reading
0 Comments

Golful Ha Long, cu dragonii în patrimoniul UNESCO

Călătorind în Vietnam bifezi și una dintre cele șapte minuni ale lumii. Explicațiile mitologice conviețuiesc cu cele științifice și sporesc faima golfului Ha Long. Nu e de mirare că începând cu anul 1990, o parte din el a fost inclus în patrimoniul UNESCO. Cu binoclu la îndemână și echipați cu vesta de salvare te încurajez să nu ratezi nicio poveste cu dragoni din provincia Quang Ninh.

 
Continue to Reading
0 Comments

Laos si Cambodgia. Ritualuri străvechi și ceremonii de regăsire spirituală

Chiar dacă răspunsul lui spune totul despre Laos, noi tot ne vom încăpățâna să ducem articolul până la capăt ca să vă surprindem: “Vietnamezii plantează orezul, cambodgienii se uită cum crește orezul, iar laotienii ascultă cum crește orezul.” Se putea să vorbim despre Asia și nu fie despre simțuri? :)

Continue to Reading
0 Comments